Ocet jabłkowy , jak sama nazwa wskazuje, produkowany jest z jabłek. Powstaje on w wyniku fermentacji . Na samym wierzchu będzie się pojawiała piana, co jest naturalnym procesem. Na samym wstępie sprostuję, że dopisek w tytule „moja receptura” nie oznacza, że jest to coś nowego. W czym robić ocet jabłkowy ? Polecam zrobić w domu domowy ocet jabłkowy i to bez większych.
Domowy ocet jabłkowy nie wymaga wiedzy tajemnej i wielkiego zachodu. Najlepszy do tego jest ten, który zrobicie samodzielnie. Sam koszt domowej produkcji jest nieporównywalnie niższy, jeśli pomyślicie o cenie . Stosowany od wieków, naturalny, w pełni lokalny i sezonowy – ocet jabłkowy. Można też wykorzystać same skórki.
Jak zrobić domowy ocet jabłkowy ? Uwaga, Niektóre autorytety lekarskie uważają, że w niektórych przypadkach ocet jabłkowy może być szkodliwy dla zdrowia! A teraz czas na prosty i sprawdzony przepis na ocet jabłkowy oraz garść. Tak samo jak wino, mydło czy np tytoń - im stoi dłużej tym jest lepszy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.